Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo

Raspisan Konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda "Dr Milan Јelić"

  • 25.06.2021. 14:53

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu iz Fonda "Dr Milan Јelić" za akademsku 2020/2021. godinu.

Za studente drugog ciklusa studija predviđeno je 11 stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a za studente trećeg ciklusa sedam stipendija u iznosu od po 10.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva.

Od ove godine studenti se na konkurs prijavljuju elektronskim putem. Svu potrebnu dokumentaciju o ostvarenim rezultatima studenata u nauci, umjetnosti i inovatorstvu će od sada dostavljati putem internet aplikacije https://eprijava.vladars.net, koja se nalazi na sajtu Ministarstva i Fonda.

Lične podatke, kao i podatke sa univerziteta u Republici Srpskoj, Fond "Dr Milan Јelić" pribavljaće po službenooj dužnosti, umjesto studenata.

Aplikacija je interaktivnog karaktera i ubrzava proces prijavljivanja i obrade prijave, budući da se svi podaci unose, razvrstavaju i grupišu u samom softveru.

Konkurs za dodjelu stipendija studenima drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2020/2021. godinu biće otvoren do 16. jula. 

Stipendisti Fonda su studentni najprestižnijih svjetskih univerziteta. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм