Хероји

Радници Градске чистоће спасили живот младићу: Једна ствар им пољуљала вјеру у људе

  • 05.05.2024. 10:55

Данијел Николић, Хаљит Безјак и Сабит Итај, радници ЈКП "Градска чистоћа" су хероји из Новог Сада који су у петак ујутру спријечили човјека да скочи са моста Дуга у Дунав.

Како за "Телеграф" Данијел почиње причу, они су се кретали мостом из смјера центра ка Петроварадину када су са преке стране моста видјели да човјек стоји са друге стране ограде и држи се рукама.

Пошто нису могли да се окрену на мосту, спустили су се камиончићем до петље у Петроварадину и вратили се, а момак је још увијек стајао на мосту окренут према Дунаву, држећи се иза леђа само једном руком јер му је друга била поломљена.


Након осам синова Милићевићи добили кћеркицу: Васкрс испуњен огромном срећом

Након осам синова Милићевићи добили кћеркицу: Васкрс испуњен огромном срећом

"Ми смо стали и нисам одма' знао шта да радим, јер нисам хтио да направим погрешан корак и да момак скочи", додаје Данијел који каже да је почео са њим да прича из камиона док је Хаљит са свог телефона звао полицију да момак то не види и да се не уплаши.

Данијел је тада узео телефон од Хаљита и објаснио полицији о чему се ради, на шта му је диспечер рекао да они све виде на камерама у оперативном центру те да су патроле веће кренуле ка лицу мјеста.

Кажу да је све трајало јако кратко, али да се чинило као вјечност. У једном моменту Данијел се охрабрио и пришао да прича са момком који се једва држао на огради и који се све вријеме клатио ка ријеци.

"Рекао сам му 'немој то да радиш сви имамо проблеме, ово није рјешење, ајде да ми кажеш шта је било'", прича Данијел у једном даху и додаје да му је момак рекао "ја сам ријешио и то је то".

"Била ми фрка да га понудим цигаретом"

Данијел је успио још једно вријеме да прича са њим, што није превише дуго трајало, а Хаљит и Сабит су му предложили да му да цигарету. Данијел каже да му је прво било мало "фрка" али да га је онда понудио.

У том моменту како је рекао Данијел, момак који је био са друге стране ограде рекао је "Цигара? Може!" и сам је прешао на сигурно и вратио се на пјешачку стазу.


Дјевојку опељешили за двије кафе: Већи шок услиједио када је видјела цјеновник

Дјевојку опељешили за двије кафе: Већи шок услиједио када је видјела цјеновник

У том моменту су га њих тројица опкружила да се не би вратио преко ограде ка ријеци, а кроз минут је стигла и прва патрола полиције, а затим и још три возила. Од њих тројице су узете изјаве, и они су наставили свој рад.

Када су се јавили диспечеру прво им није вјеровао, али када су сви у предузећу схватили шта су ови хероји урадили, почеле су да стижу честитке, а одмах их је звао и директор који им је рекао да овај гест сигурно неће проћи неопажено.

Пољуљана вјера у људе, "неки су и свирали"

Међутим, оно што је свој тројици пољуљало вјеру у људе је што нико сем њих није стао да помогне, сви су их обилазили, а неки су чак и свирали.

Сва тројица кажу да су јуче примили више десетина позива, а да се и предузећу са њима шале како су постали звијезде преко ноћи. Иначе Данијел је најдуже у "екипи", а већ неколико година ради са Хаљитом, док им се недавно када је напунио 18 година придружио и Итај.


Научници открили мистерију рупе у Антарктику

Научници открили мистерију рупе у Антарктику

Њих тројица кажу да један другог гледају као браћу и да у они једна мала породица, те да је то најбитније.


(Фото: Чистоћа НС)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм