БИХАМК

Пут од Коњица према Јабланици поново блокиран

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2024. 16:26

Због масовних поплава које су јутрос погодиле дијелове Босне и Херцеговине, дошло је до великих проблема у саобраћају према југу БиХ.

Иако је у једном тренутку отворен пут од Коњица према Јабланици, нове информације из БИХАМК-а кажу да је пут поново блокиран, осим за возила интервентних служби.

"На путевима који воде од Јабланице према Мостару, Прозору и Блидињу и даље је обустављен саобраћај. На дионици од Коњица према Јабланици тренутно могу саобраћати само возила интервентних служби. Алтернативни правци су: Сарајево-Нови Травник-Ростово-Бугојно-Купрес-Томиславград-Посушје-Мостар или Сарајево-Фоча-Тјентиште-Гацко-Мостар. Напомињемо да се на магистралном путу Гацко-Невесиње (у мјесту Риља), због излијевања ријеке Заломка, саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила", саопштили су из БИХАМК-а.

Дјечак међу рушевинама тражи свог другара: ''Овдје му је била кућа, сад не знам гдје је он..''

Дјечак међу рушевинама тражи свог другара: ''Овдје му је била кућа, сад не знам гдје је он..''

Подсјетили су и да на путу Коњиц-Борци-Руиште има воде и муља на коловозу, али могу саобраћати путничка, комби и теренска возила.

Поред тога, саопштено је и да се на путевима на подручју Кисељака (према Крешеву, Фојници и Сарајеву) саобраћа отежано, с обзиром да још увијек има воде и муља на цести, али је проходно.

(Фото: Аваз)

Пратите нас и путем Вибера