Milorad Dodik

Prioriteti u Semberiji su drinski nasip i auto-put

  • 03.07.2018. 14:26

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su za Vladu Srpske prioriteti u Semberiji ulaganja u odbranu od visokih voda i izgradnja dionice auto-puta od rijeke Drine do Brčko distrikta.

"Želimo da što prije počnemo izgradnju drinskog nasipa i moja molba svim nadležnima u tom lancu je da, prije svega, stvorimo pretpostavke za to", poručio je Dodik u obraćanju na svečanosti otvaranja klanice mesne industrije "ZP komerc" u Vršanima kod Bijeljine, najsavremenije u Srpskoj i BiH. 

On je istakao da je Vlada Republike Srpske do sada u Semberiji uložila značajan novac u odbranu od poplava, što će ukupno, sa izradnjom drinskog nasipa, biti 55 miliona maraka. 

"Imamo određene probleme u tom pogledu i mislim da ne treba da čekamo neke nove visoke vode koje bi nas ugrozile", apelovao je predsjednik Srpske. 

Kao drugi važan projekat za vlast Srpske u Semberiji Dodik je naveo dionicu auto-puta od rijeke Drine do Brčko distrikta, uz uvjerenje da će on biti završen za pet godina. 

Prema njegovim riječima, to je dio integralnog projekta izgradnje auto-puta Banjaluka-Beograd koji prolazi preko Bijeljine, a koji će dati i novi podsticaj razvoju biznisa. 

"Sa vlastima Srbije, prije svega sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, imamo određeni dogovor da dionicu od Drine do granice sa Brčko distriktom gradimo zajedno, Vlada Republike Srpske i Vlada Srbije, zato sam uvjeren da će to biti brzo izgrađeno", zaključio je Dodik.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.