Професор

Преминуо Зоран Кукрић

  • Извор: СРНА
  • 11.10.2024. 15:27

Пензионисани професор Технолошког факултета у Бањалуци Зоран Кукрић преминуо је данас у граду на Врбасу, у 69. години.

Из Бањалучког универзитета је саопштено да је Кукрић рођен 2. септембра 1955. у Мостару. Основну школу почео је да похађа у Задру, а завршио у Сарајеву, гдје је завршио и гимназију "Браћа Рибар" 1974. године.

Дипломирао је 1979. године на Природно-математичком факултету Универзитета у Сарајеву. Магистарске студије завршио је на Природословно-математичком факултету Свеучилишта у Загребу 1989. године, а докторску дисертацију одбранио 1995. на Технолошком факултету Универзитета у Бањалуци.

Американац оженио Српкињу и живи с пуницом: Открио шта му смета

Американац оженио Српкињу и живи с пуницом: Открио шта му смета

Послије дипломирања на Природно-математичком факултету у Сарајеву запослио се на Хемијском институту Природно-математичког факултета Универзитета у Сарајеву, гдје је радио до 1989. године, када прелази на Институт за процесну технику, енергетику и технику средине Машинског факултета Универзитета у Сарајеву.

На Универзитету у Бањалуци радио од 1993. до пензионисања 2023. године. Поред Технолошког, радио је и на Природно-математичком и Пољопривредном факултету Универзитета у Бањалуци. Био је ментор бројних завршних радова, аутор и коаутор више књига и научних радова, а био је и рецензент већег броја научних радова и књига.

На матичном Технолошком факултету у Бањалуци обављао је и дужност продекана за научноистраживачки рад, руководиоца Катедре за биохемију и молекуларну биологију, те низ других функција. Био је и уредник часописа Гласник хемичара, технолога и еколога Републике Српске.

У каквом је стању кућа коју је власник везао шпанерима због урагана

У каквом је стању кућа коју је власник везао шпанерима због урагана

Мјесто и вријеме сахране професора Кукрића биће накнадно саопштени.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм