"Аца фаца"

Преминуо Александар Бабић - храбри доктор из Требиња

  • Извор: АТВ
  • 04.12.2023. 16:53

Љекар требињског Дома здравља Александар Бабић (47) изгубио је битку за живот, потврђено је за АТВ из Дома здравља Требиње.

Доктор Бабић је боловао од цистичне фиброзе што му је ослабило плућа и не није могао дисати без апарата за кисеоник.

На посао је свакога дана долазио како би помогао пацијентима иако је и њему била потребна помоћ.

Због сумње да је оболио од цистичне фиброзе плућа, љекар се надао да ће успјети да оде у клинику у Бечу специјализовану за трансплантације плућа.

Прије неколико дана здравствено стање му се нагло погоршало, након чега је био на интензивном лијечењу у Болници Требиње, одакле је превезен у Клинички центар у Мостару, гдје је и преминуо.

Прича о доктору Бабићу који је примао пацијенте у ординацији породичне медицине иако је због плућних компликација непрекидно зависио од апарата за кисеоник обишла је регион.

Доктор Александар Бабић био је познат под надимком "Аца фаца".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм