Поларни Вортекс

Према Балкану иде хладни талас, ова подручја ће бити на удару

  • Извор: Агенције
  • 19.10.2024. 15:10

Федерални хидрометеоролошки завод објавио је недавно средњорочну прогнозу, за период од наредне двије седмице, до краја октобра.

Како наводе, нестабилно вријеме са кишом преовладаваће до краја седмице.

У недјељу падавине су изгледне само у пријеподневним сатима. Температурне осцилације током дана неће бити јако изражене. Због претежно јужног вјетра јутарње температуре биће нешто веће од уобичајених за ово доба године.

Неки у Србији би могли остати без пензије

Неки у Србији би могли остати без пензије

У понедјељак сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Прије подне по котлинама Босне и уз ријечне токове магла или ниска наоблака. Вјетар слаб промјењивог смјера. Јутарња температура од 4 до 10, на југу до 14, а дневна од 16 до 22, на југу земље до 26 степени.

У уторак сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Прије подне по котлинама Босне и уз ријечне токове магла или ниска наоблака. Вјетар слаб сјеверни и сјевероисточни. Јутарња температура од 6 до 12, на југу до 16, а дневна од 17 до 23, на југу земље до 26 степени. 

Умјерено, понегдје претежно облачно вријеме очекује се у сриједу. Крајем дана и током ноћи наоблачење са запада, што у Крајини може условити кишу. Прије подне по котлинама Босне и уз ријечне токове магла или ниска наоблака. Вјетар слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни. Јутарња температура од 6 до 12, на југу до 15, а дневна од 15 до 21, на југу земље до 26 степени, наводи се у прогнози Федералног хидрометеоролошког завода.

Први снимак ухапшеног Џонија са Врачара: ''Један од најопаснијих и најкрволочнијих бјегунаца''

Први снимак ухапшеног Џонија са Врачара: ''Један од најопаснијих и најкрволочнијих бјегунаца''

Али, према прогнозама на апликацији "wxcharts.com", Босну и Херцеговину крајем октобра чека изненадни налет Поларног Вортекса, који би могао донијети право зимско вријеме с температурама које ће пасти испод просјека.

Дино Дундић, метеоролог хобиста, упозорио је грађане Хрватске да ће ову земљу у ЕУ погодити налет Поларног Вортекса, који ће снизити температуре испод просјека. Према његовим моделима, очекују се хладни дани с могућношћу температура испод нуле. Овај нагли пад температуре донијеће прве праве зимске услове, посебно у континенталном дијелу Хрватске.

Према прогнозама на апликацији "wxcharts.com", Босну и Херцеговину неће захватити снијег са налетом Поларног Вортекса, али ће донијети пад температура и нову кишу. Нешто већу на подручју Кисељака, Фојнице, Јабланице, гдје је 4. октобра невријеме и клизиште однијело 26 живота.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм