Najveći praznik

Pravoslavni vjernici proslavljaju Vaskrsenje Hristovo

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2022. 19:10

Zvona su se oglasila nakon dva dana tišine i javila dolazak najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsa. U Hramu Hrista Spasitalja okupili su se mnogobrojni Banjalučani. Slave pobjedu života i dobrote.

Da Gospod, koji je na pravdi stradao i vaskrsao iz mrtvih, bude milostiv prema svima po svojoj pravednosti, poželio je episkop Banjalučki Jefrem.

"Neka i ovoga puta bude milostiv svima onima koji se nalaze na bolesničkim posteljama. Nek aim da zdravlje i neka obraduje njih i njihove porodice. Svima nama, draga braćo i sestre, još jednom neka Gospod bude milostiv, neka nam daruje sve plodove svoga slavnog vaskrsenja."

Proslavi Vaskrsa prethodio je višenedjeljni post. Njeguju se i tradicija i običaji. Nakon pričešća, vjernici su proslavu nastavili u krugu svoje familije. Tada stiže posebna radost za djecu – tucanje šarenim vaskršnjim jajima.

U molitvama za zdravlje, mir i porodicu na okupu, danas su ujedinjeni svi pravoslavni Hrišćani. Najveći hrišćanski praznik proslavljaju po pravoslavnim običajima i u svojim domovima, a hrišćanskim vrijednostima uče i svoju djecu.


Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм