AMS Srpske

Povoljni uslovi za vožnju

  • Извор: АТВ
  • 09.07.2023. 09:24

Uslovi za vožnju na putevima u Republici Srpskoj i FBiH su dobri, saobraćaj se na većini puteva odvija nesmetano, a zastoji ili sporije odvijanje saobraćaja mogući su na putevima gdje se izvode radovi.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Na graničnim prelazima Gradiška, Izačić, Velika Kladuša i Doljani pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz BiH, a na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje poslovnog objekta na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška - Banjaluka.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Crkvina - granica Republika Srpska/FBiH Ledenice zbog istražnih radova za potrebe izrade projekta auto-puta Vukosavlje - Brčko.

Zbog sanacije dionice magistralnog puta Kozarska Dubica - Prijedor, Ulica kralja Aleksandra u Prijedoru, saobraćaj se odvija jednom trakom, a zbog rekonstrukcije nadvožnjaka željezničke pruge ima izmjena na dionici puta Lamovita - Ivanjska.

Na magistralnom putu Bijeljina - Šepak, u mjestu Pilica, zbog radova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, a na magistralnom putu Vlasenica - Sokolac na Han Pijesku u toku je rehabilitacija puta.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina zbog sanacije klizišta, kao i na dionici magistralog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja.

Na dijelu magistralnog puta Rogolji - Baraći u toku je sanacija puta, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju saobraćajnom signalizacijom.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja - Ljubinje, dionica Podvrsnik - Ljubinje, u toku je rekonstrukcija puta, pa se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjena ima i na dijelu magistralog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac, a izmjena ima i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici regionalnog puta Razboj - Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen. Teretna vozila se preusmjeravaju na Јelah, a putnička na alternativne pravce Razboj - Gornja Vijaka - Derventa - Doboj i Razboj - Tedin Han - Doboj.

Zbog sanacije kolovoza saobraćaj će se na regionalnom putu Stari Ugljevik - Glavičice, rejon Glinja, odvijati naizmjenično jednom trakom, uz povremene prekide.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

U FBiH u jutarnjim časovima iz Јajca kreće druga etapa maratona na relaciji Јajce - Sarajevo /preko Donjeg Vakufa, Bugojna, Novog Travnika, Kaknja i Visokog/, pa je vozačima upućena molba da voze maksimalno oprezno i da poštuju uputstva policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog radova na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela "1. mart" na dionici auto-puta Zenica - Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži /Stup-Blažuj/ saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Lašva - Kaonik, Bihać - Kamenica, Ripač - Dubovsko, Čitluk - Ljubuški, Livno - Šuica, Livno - Renjići, kao i na ulazu u Bugojno, iz smjera Rostova.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм