Zavod za zapošljavanje

Potpisani ugovori o zapošljavanju 60 pripravnika 

  • 14.09.2018. 14:04

U Bratuncu su danas potpisani ugovori o zapošljavanju 60 pripravnika sa visokom stručnom spremom u okviru projekta "Sufinansiranje zarada pripravnika" koji zajednički finansiraju Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i opština Bratunac.

Načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da je za ovaj projekat obezbijeđeno 600 hiljada KM. 

On ističe da su ustanove i privatni poslodavci iskazali veliko interesovanje za prijem visokostručnih pripravnika i da je ove godine potpisan rekordan broj ugovora o njihovom zapošljavanju u privredi, ustanovama i institucijama na području Bratunca. 

Mlađenović je zahvalio Zavodu za zapošljavanje za podršku zapošljavanju u ovoj sredini, a pripravnicima poželio da svojim radom i znanjem zasluže da ih poslodavci zadrže nakon završetka pripravničkog staža i da ih prime u stalni radni odnos. 

"Za subvencionisanje pripravnika u ovoj godini opština Bratunac obezbijedila je 160 hiljada KM", rekao je Mlađenović, ističući da realizacija projekata Zavoda za zapošljavanje dovodi do smanjenja broja nezaposlenih u ovoj opštini. 

Predstavnik Zavoda Goran Petrović rekao je da je ove godine 109 poslodavaca iz regije Birač iskazalo potrebu za prijemom 320 radnika i obezbijeđeno je oko milion KM za projekte zapošljavanja djece poginulih boraca, marginalnih grupa i radnika koji teško mogu doći do zaposlenja u ovoj regiji. 

Petrović je ocijenio da realizacija ovih programa dovodi do povećanja broja zaposlenih, odnosno smanjenja nezaposlenosti u ovoj regiji. 

Ugovore o zapošljavanju pripravnika u ustanovama i privredi opštine Milići danas je potpisalo 17 pripravnika sa završenim fakultetima, a za zapošljavanje pripravnika u srebreničkoj opštini potpisalo je šestoro mladih sa visokom stručnom spremom. 

Profesor srpskog jezika i književnosti Božana Grubiša kaže da je prije pola godine završila fakultet i da se obradovala jer nije očekivalo da će za tako kratko vrijeme dobiti priliku da počne raditi, što joj daje elan i volju za rad i dokazivanje.  

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм