Beograd

Potpisan Memorandum o saradnji Muzeja Srpske i Narodnog muzeja Srbije

  • Извор: АТВ
  • 25.11.2021. 18:39

Direktor Muzeja Republike Srpske Davor Strika boravio je u službenoj posjeti Beogradu gdje je u ime Muzeja Republike Srpske potpisao Memorandum o saradnji sa direktoricom Narodnog muzeja Srbije Bojanom Borić Brešković i direktorom Istorijskog instituta Srbije Aleksandrom Rastovićem.

Tom prilikom razgovarao je i sa ministrom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Brankom Ružićem o daljim mogućnostima saradnje institucija kulture Srpske i Srbije. 

"Saradnje Srpske i Srbije u svim sferama je trajno opredjeljenje građana naših zemalja i zbog toga smo se danas sastali u Beogradu, kako bismo dodatno unaprijedili odnose i razvojne šanse i u oblasti muzejske djelatnosti. Srbija je uzor u svim segmentima, mi smo zagledani u nju i uvijek u posjetama Beogradu možemo nešto novo naučiti. Želim i ovim putem da se zahvalim našim kolegama na razmjeni iskustava i znanja", istakao je Strika. 

Želimo da radimo sa Srpskom na svim poljima, te da svakodnevno unapređujemo naše tradicionalno dobre bratske odnose. Razvoj Srpske, ali i Muzeja Republike Srpske, kao centralne institucije kulture je naše trajno opredjeljenje, poruka je predstavnika institucija Srbije.

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм