Laktaši

Položen kamen temeljac za izgradnju srednjoškolskog centra

  • Извор: АТВ
  • 01.10.2022. 19:09

Veliki dan za Laktaše. Prvi koraci za izgradnju srednjoškolskog centra učinjeni su polaganjem kamena temeljca. Srednja škola u gradu kažu građani bila je neophodna.

- Znači puno za ovu lokalnu zajednicu s obzirom da do sada svima je poznatno nije bilo srednjoškolskog centra, nadamo se da će za broj djece koji trenutno u Laktašima idu većinom u srednju školu u Banjaluku to je nama od ogromnog značaja.

- Moja djeca su putovala iz Milosavca za Banjaluku to je bilo mukotrpno i teško, sad ove generacije što dolaze moći će da uživaju, kažu građani.

Ovakvi projekti mijenjaju način života ali i daju kvalitet sredinama u kojima se grade, kaže srpski član predsjedništva. Izgradnja srednje škole omogućiće kaže Milorad Dodik i bolju povezanost između privrednika i đaka. Oni će u njihovim firmama dobiti i dobru priliku da steknu praksu.

"Od počekta je to proces koji se prati. Svi koji se upišu na neki način će već viti predodređeni u kojoj firmi i gdje mogu rade to će biti njihova volja. Tu će se uključiti vjerovatno značajan broj privrednika koji će stipendirati đake. Upravo ta potreba za radnom snagom koja je vidljiva na ovim prostorima biće pokušana riješiti na taj način", kaže srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Srednjoškolski centar biće jedan od najmodernijih objekata u Republici Srpskoj. Buduće đake očekuju najbolji uslovi, poruka je lokanih vlasti. 

"Mi trenutno imamo 1.400 đaka koji pohađaju srednju školu u Banjaluci i naravno da svi neće sutra ići ovdje u srednjoškolci centar ali mi očekujemo da će bar 400 đaka pohađati ovdje nastavu jer ćemo imati najmoderniju sredju školu sa povezanom teorijom i praksom. Veliko je interesovanje privrednika koji će učestovati u opemanju samog srednjoškolskog centra", kaže Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša.

U budućem centru učenici će sticati znanja iz različitih tehničkih usmjerenja. Vlada Srpske je za izgradnju obezbijedila šest miliona maraka a ostalo su sredstva grada.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија