Kod Drvara

Počela izgradnja crkve Svetog Petra i Pavla u Nagrađu

  • Извор: СРНА
  • 05.07.2022. 08:48

U selu Nagrađe kod Drvara počela je izgradnja hrama posvećenog Svetim apostolima Petru i Pavlu nedaleko od temelja kako se pretpostavlja najstarije pravoslavne bogomolje u BiH.

Predsjednik Udruženja "Nagrađe Crna kraljica" iz Drvara Časlav Šobot rekao je Srni da je izgradnja ove pravoslavne crkve temelj istorije i kulture.

"Ovo su ujedno i temelji i naše istorije, kulture i tradicije, ali i ostanka i opstanka na našim vjekovnim ognjištima", naglasio je Šobot.

On je naveo da će crkva biti zidana klesanim kamenom, kako se gradilo i u ta davna vremena.

"Na putu za srednjovjekovnu tvrđavu Visuć grad ili u narodu poznatiju Crnu kraljicu nalazi se i ovo vjersko i duhovno sveto mjesto", rekao je Šobot.

On je istakao da je veliko interesovanje za podizanje ovog hrama, pa je tako ovih dana Nagrađe puno turista i vjernika iz cijelog svijeta.

"Ljudi dolaze i prislužuju svijeće na starim temeljima bogomolje i Bogu se mole. Udruženje građana `Nagrađe Crna kraljica`, zajedno sa ljudima dobre volje, donatorima, kao i sveštenikom Zoranom Milovcem nosioci su ove svete misije koju će da ocijene buduće generacije Srba", naglasio je Šobot.

Izgradnja hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Nagrađu kod Drvara počela je uz blagoslov NJegovog preosveštenstva episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija.


Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм