Ускоро

Плазма се враћа на велика врата

  • Извор: Агенције
  • 27.09.2024. 20:04

Последњих недјеља купци често нису могли да пронађу Плазма кекс у продавницама широм Балкана, познати бренд српске компаније Бамби у региону.

Према извјештајима из Србије, проблеми су са снабдијевањем већих паковања обичног кекса, док остали производи – дробљени кекс и преливени чоколадом – постоје на залихама.

Чак и у једној од већих Шпарових продавница на периферији Љубљане ових дана примјетили смо да класичних Плазма кекса нема на полицама, али су њихови производи и даље у понуди.

На сајту Меркатора доступна су оба паковања (150 и 300 грама) обичног кекса, док је на сајту Шпара на лагеру само мањи пакет. У онлајн понуди штајерског трговца Јагра пише да обје верзије тренутно нису на залихама.

И Шпар и Меркатор потврдили су за Форбс Словенија да су недавно имали проблема са испоруком појединих производа. Шпар је навео да су мањак већ отклонили.

Ватра је крива

Разлог несташице популарног кекса, који је познат многим генерацијама у Словенији, Србији, Хрватској и земљама у окружењу, јесте велики пожар у фабрици Бамбија у Пожаревцу.

Фабрика се запалила прије три мјесеца, а пожар је уништио велики дио производње. Тренутно ради само мањи дио производног погона који није оштећен, а из компаније су обавијестили купце да у наредним мјесецима могу очекивати проблеме са испоруком.

Генерални директор компаније Бамби, Драган Стајковић, која се бави производњом Плазма кекса, објаснио је за Форбс Словенија да ће се доступност појединих производа промијенити у наредним мјесецима, па стога цијели њихов асортиман неће увијек бити доступан на свим продајним мјестима, такође и у Словенији.

„Тражимо начине да се што прије вратимо нормалном пословању. Молимо све наше вјерне потрошаче, купце и партнере за разумијевање и мало стрпљења“, објаснио је Стајковић.

У Меркатору су нам, међутим, објаснили да је разлог зашто кекса можда нема на рафовима и повећана потрошња. Додали су да, према њиховим информацијама, Бамби очекује нормализацију производње почетком сљедеће године.

Креација Петра Тутавца

Плазма се појавила крајем 1960-их и сматра се најпродаванијим кексом на југословенском тржишту. Један од проналазача кекса био је пекарски мајстор Петар Тутавац, који је развио и рецепт за подједнако популарне колаче Домаћица. Тутавац је преминуо 2022. године у 88. години.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: