Ратко Трифуновић

Пензије у Српској у протеклих пет година увећане за 50 одсто!

 • 16.12.2023. 09:00

Пензије у Републици Српској у протеклих пет година увећане су за 50 одсто, изјавио је Срни предсједник републичког Удружења пензионера Ратко Трифуновић.

Трифуновић је истакао да су пензионери први у реду за исплате и да се пензије исплаћују до десетог у мјесецу због чега је најстарија популација захвална Влади и премијеру Српске за разумијевање.

Ево када пензионери у Српској добијају пензије

Ево када пензионери у Српској добијају пензије

Он је подсјетио да је делегација Удружења имала разговоре са представницима Владе Српске о концепцији буџета за 2024. годину на којем је наглашено да пензионери очекују редовно годишње усклађивање на бази параметара раста просјечних цијена и плате.

"Показало се да би то могло бити девет одсто уколико не буде поремећаја, раста инфлације, цијена и просјечна плата", појаснио је Трифуновић.

Према његовим ријечима, преговара се о најнижој цијени рада, те уколико се то деси, очекује се повећање осталих плата и примања запослених на основу чега се повећавају и износи наплате доприноса за пензијско и инвалидско осигурање.

Пензионерима у ФБиХ ускоро стижу сјајне вијести

Пензионерима у ФБиХ ускоро стижу сјајне вијести

"Очекујемо да би током идуће године могли да се надамо још једном повећању наших примања", поручио је Трифуновић.

Он је истакао да наплата доприноса иде добро, те да један дио пензија Влада Српске гарантује онима који имају мање од 50 одсто од просјечне пензије и ово намирује из буџета.

Трифуновић сматра да су Влада, ресорна министарства и руководство Фонда за пензијско и инвалидско осигурање увијек уз пензионере и подржавају све оно што је реално и потребно како би се стандард и материјални положај пензионера сачувао.

Добра вијест за све пензионере у Српској!

Добра вијест за све пензионере у Српској!

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су Буџет Републике Српске за 2024. годину чији укупни оквир износи 5,735 милијарди КМ. За пензије је планирано 1,785 милијарди КМ, што је за 11 одсто више од ребаланса за 2023. годину.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

 • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.