Велики подухват

Паљани на највишем врху Алпа - Мон Блану

  • Извор: СРНА
  • 14.08.2024. 18:41

Чланови Планинарског друштва "Јаворина" са Пала Огњен Чворо и Игор Тошић попели су се на највиши врх Алпа - Мон Блан на надморској висини 4.810 метара.

Тошић је за Срну рекао да је Мон Блан сан сваког планинара, те да је поносан на свог колегу планинара што су успјели у свом науму и изашли на највиши врх Алпа.

- Успон је био физички доста тежак. На ову акцију смо кренули у суботу, 9. августа, рано ујутро и успон је изведен у двије етапе. Први дан смо се попели 1.450 метара надморске висине до дома "Гутер" који се налази на 3.830 метара надморске висине, и након неколико сати одмора кренули пут највишег врха - прича Тошић.

Он је рекао да су се на Мон Блан попели у недјељу, 11. августа, у 6.30 часова и уживали у алпском сунцу.

Тошић додаје да су се чланови Планинарског друштва "Јаворина" ове године попели на највише врхове Турске, Швајцарске, Њемачке и као бројне врхове у БиХ и региону.

Према његовим ријечима, ово друштво које има 106 чланова је једно од најбројнијих и најактивнијих друштава са највишим бројем реализованих међународних акција.

Тошић је најавио да ће Планинарско друштво "Јаворина" крајем августа са својих 38 чланова кренути на највиши врх Словеније - Триглав.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм