Doboj

Označene "crne tačke" smanjile broj saobraćajnih nezgoda

  • Извор: АТВ
  • 17.07.2022. 19:13

U prvih pola godine putevi dobojske regije odnijeli su pet života. Gine se na autoputu, magistralnim, regionalnim, ali i nekategorisanim putevima, između ostalog, pri prevrtanju radne mašine ili zamjene gume. Troje ljudi stradalo je u Modriči, dvoje u Doboju.

"Najveće aktivnosti smo provodili na području Doboja obzirom da je najveći grad zatim je najveća frekvencija saobraćaja na pdoručju Doboja, a evo vidite nažalost desi se na Modriči, nema, pokušali smo svake godine radimo detaljen analize međutim nema pravila", rekao je Jovica Žigić, načelnik sektora policije PU Doboj.

Analize pokazuju da je u drugoj polovini godine više žrtava, nekada i trostruko. Tako su prethodne dvije godine završile sa 17, odnosno 19 poginulih. Duž puta Doboj - Stanari ploče sa imenima stradalih podsjećaju, i upozoravaju. To nije jedino opasno mjesto u dobojskoj regiji.  

Ovo je jedna od crnih tačaka na području grada Doboja. Sam ulaz u grad, na magistralnom putu označen je kao opasno mjesto. 

I izlaz iz grada, prema granici sa drugim entitetom je crna tačka. U saradnji sa Putevima Srpske, agencijom za bezbijednost saobračaja i ministarstvom saobraćaja, označene su prije nekoliko godina.  

"Vi ste vidjeli da su postavljeni reflektujući znakovi upozorenja i to je u dobroj mjeri doprinijelo da se na tim mjestima smanji broj saobraćajnih nezogoda", rekao je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.

Kako bi ih bilo još manje, policija tokom ovog i narednog mjeseca najavljuje pojačanu kontrolu. Brzina je kažu i dalje uzrok broj jedan, a u prošloj godini su zbog tog prekrašaja na području Policijske uprave Doboj, sankcionisli skoro 5000 vozača. Od početka godine 313 vozača lišili su slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola ili droge.  

Тагови: