Лакташи

Отворен нови вртић у Великом Блашком: Додик најавио уплату додатних средстава

  • Извор: СРНА
  • 08.10.2023. 12:41

У Великом Блашком у Лакташима данас је отворен нови објекат Дјечијег вртића "Пчелица" у који је уложено 1.190.000 КМ, у присуству предсједника Републике Српске Милорада Додика и министра просвјете и културе Српске Жељке Стојичић.

Врпцу су на свечаности отварања пресјекли Додик, Стојичићева, директор вртића Наташа Трнинић и градоначелник Лакташа Мирослав Бојић, након чега је услиједио обилазак вртића.

Додик је овом приликом најавио и да ће граду бити уплаћено 30.000 КМ колико недостаје како би сва дјеца била обухваћена и имала мјесто у вртићу.

Он је истакао да ће тај новац бити уплаћен почетком сљедеће седмице.


Хоће ли бити кише: Објављена прогноза до четвртка

Хоће ли бити кише: Објављена прогноза до четвртка

Бојић је рекао Срни да је у изградњу овог објекта вриједности 1.190.000 КМ, 800.000 КМ уложила Влада Републике Српске, а преостали дио град Лакташи.

Он је навео да је у износ који је издвојио град урачуната и куповина земље на којој је изграђен вртић, а која је била у приватном власништву, као и спољашње уређење дворишта, игралишта и опремање вртића.

Бојић је рекао да капацитет вртића предвиђа смјештај за око 60 дјеце, али и да већ постоји потреба за проширењем капацитета.

"Вртић је веома значајан за овај дио Лакташа, јер у Великом Блашком имамо повећан број привредних субјеката, тако да је интересовање и премашило наша очекивања, па ћемо унутар вртића покушати да обезбиједимо проширење капацитета за додатних 25 мјеста", истакао је Бојић.


Кратери на путевима у Бањалуци: Возач смотао фелугу

Кратери на путевима у Бањалуци: Возач смотао фелугу

Он је навео да је ово четврти објекат у оквиру Центра за предшколско васпитање и образовање у Лакташима, чиме ће вртићи у овом граду располагати са 470 мјеста.

"Осим тога, око 220 малишана похађа приватне предшколске установе, а за које смо обезбиједили субвенције за боравак дјеце", рекао је Бојић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    '''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

    ''''Црна Гуја (12+) (Р)