Превара на интернету

Отац Предраг Поповић упозорио на велику превару и огроман гријех

  • 16.05.2024. 12:26

Преваре на интернету су, нажалост, постале наша свакодневица, али мало ко би повјеровао да ће се неко служити црквом како би профитирао у своју корист. Међутим, и оваке ствари се дешавају, а на њих је данас упозорио отац Предраг Поповић.

Наиме, отац Предраг је на свом Инстаграм профилу подијелио фотографију на којој је писано обавјештење о продаји бројаница од правих кристала и драгого камења.

- Драго браћо и сестре, по благослову духовника можете поручити бројенице од правих кристала и драгог камења, како би се молили и носили намјенске бројанице. Оне вам могу помоћи и бити од користи и спасање. Дио новца иде за донацију манастира. Хвала Светом Василију Отрошком који нам је отворио и ову могућност спасења. Срећан празник! - написали су.

У наставку су додали и 14 тачака како вам ношење ове бројанице може помоћи.

- Љубав, брак, проналажење партнера. Умножавање љубави у браку, слогу, мир и хармонију у партнерству. Проналажење новог посла и напредак у послу и бољих финансија. Пород и плодност. Заштита од нечисте силе и негативних утицаја околине. Отклањање анксиозности, депресије и туге. Боље финансије и напредак. Боље учење и памћење. Исцјељење и добро здравље. Онколошке пацијенте на хемотерапији. Онколошке пацијенте на зрачењу. Онколошке пацијенте - превентивно. Бољи сан - отклања несаницу. Слагање са мајком, свекрвом, јетровом, сетром. Проблеме са хормонима и штитном жлијездом - стоји под 14 тачака.

Ова објава навела је оца Предрага да обратимо пажњу на овакве преваре.

- Прво, не каже се име духовника ни манастира! Мада може то да се измисли, али се може лако провјерити да ли тај духовник постоји у том манастиру и да се позове манастир и све провјери. Друго, крију се иза Светог Василија Острошког. Нема јаче ствари него навести неког "моћног" свеца! И треће, бројаница је представљена као амајлија и да има моћ да уради све са списка. А списак такав да захвата све категорије болесника и потребита. Човјеку кад је тешко за сваку се сламку хвала. Ово је злоупотреба, и то духовна најгоре врсте. Велики гријех. Дакле, НЕ постоји "НАМЈЕНСКА БРОЈАНИЦА"!!! - нагласио је отац Предраг.

Он је истакао да ни бројнице, ни човјек, ни светац, ни манастир, нити било шта има икакве моћи осим Бога.

- Он Једини има моћ коју дијели са другима по молитви, а за спасење човјека. Њему се молимо, а не неким "моћним" стварима које спадају у категорију сујевјерја, а не вјере. Тек тако нећемо задобити милост од Бога. ПРЕМУДРОСТ! - закључио је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.