Саопштење

Огласио се Проинтер о Рапорту: Апсолутно недопустив и непримјерен начин - грубо су се поиграли са породицом преминулог!

  • 01.07.2024. 13:23

Сарајевски портал Рапорт грубо се поиграо са судбином породице Дејана Илића, објавивши вијест под насловом "Малољетна Емилија и Славица Илић експресно постале нове сувласнице Проинтера, Дејан Илић нестао".

У тексту инсинуирају да је некадашњи сувласник Проинтера, Дејан Илић напустио БиХ, а власништво преписао на супругу и кћерку. Истина је да је Дејан Илић преминуо у фебруару ове године, након борбе са опаком болешћу.

Морбидно: Рапорт лаже о мртвом човјеку

Морбидно: Рапорт лаже о мртвом човјеку

Непровјерене информације, које су лако доступне једноставном претрагом интернета, очигледно је требало да послуже као додатни притисак на јавност, а након америчких санкција Инфинити групи у чијем саставу је и Проинтер. 

Сада су се огласили из Проинтера, а њихово саопштење преносимо у потпуности.

"Поштовани,

На порталу Рапорт.ба 1. јула 2024. године објављен је текст под називом „Малољетна Емилија и Славица Илић експресно постале нове сувласнице Проинтера, Дејан Илић нестао”.

Због наведених неистинитих квалификација и етички спорних навода са елементима клевете овај допис сматрајте демантијем на садржај који је објављен на порталу Рапорт.

Није тачно да се, како сте навели у тексту, “привидно из власништва Проинтера ИТСС Бања Лука повлачи и Дејан Илић”, односно да је, како наводите у наслову, “Дејан Илић нестао”.

Дејан Илић, некадашњи сувласник компаније Проинтер ИТСС, преминуо је 23. фебруара ове године, након борбе са тешком болешћу, а његовој супрузи Славици Илић и малољетној кћерки Емилији Илић власнички удио је припао након проведеног оставинског поступка. 

С тим у вези, сматрамо да је апсолутно недопустив и непримјерен начин на који сте, очигледно с намјером да додатно урушите углед не само наше компаније, већ и породице Илић, објавили овакав текст, а да нисте покушали да информације о којима пишете претходно провјерите. 

Напомињемо да је заиста дегутантно што се у тексту дотичете и породице покојника, констатујући да је „вјероватно ријеч о чланицама уже породице Дејана Илића на које је он пребацио власништво Проинтера“, као и да, како пишете, „за сада није познато да ли је и Илић напустио БиХ“. 

Овим сте грубо прекршили све норме професионалног новинарства и етичке стандарде само из разлога да, сензационалистичким насловом и текстом који обилује бројним коментарима и субјективним доживљајем новинара, додатно у негативан контекст доведете и оптужите "Infinity International Group" и Проинтер ИТСС, као њену чланицу. На тај начин сте, нажалост, потврдили да припадате и онима који посљедњих десетак дана бројним неаргументованим нападима отворено навијају за урушавање домаћих привредних субјеката који запошљавају скоро 800 радника.

Имајући у виду да сте се на овај начин грубо поиграли са породицом преминулог Илића, тражимо да, прије свега због нарушавања приватности, уклоните објављени чланак са портала Рапорт, овај деманти објавите у цјелости на истом порталу, као и да упутите јавно извињење породици покојног Дејана Илића и компанији Пронтер ИТСС, чланици "Infinity International Group" 

Такође, имајући у виду наведено, обавјештавамо вас да ћемо бити принуђени да искористимо све правне механизме који нам стоје на располагању како бисмо, колико је то могуће, умањили штету коју сте недвојбено нанијели породици, као и самој компанији Проинтер ИТСС, чланици "Infinity International Group" 


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.