Od 2018.

Od početka rada Fonda solidarnosti izdvojeno 20 miliona KM za 504 djece

  • Извор: СРНА
  • 19.12.2022. 11:31

Od početka rada Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u inostranstvu "Duša djece" odobreno je 826 rješenja za 504 djece, za šta je izdvojeno oko 20 miliona KM.

Samo u ovoj godini odobreno je 256 rješenja za dijagnostiku i liječenje 184 djece u inostranstvu, za šta je izdvojeno 3,8 miliona, a na raučunima Fonda trenutno imaju oko 15 miliona KM, piše današnji Glas Srpske.

Direktor Fonda Јasminka Vučković navela je da je Fond sa radom zvanično počeo u januaru 2018. godine, a budžet se od tada puni redovno.

„To što su prilivi od plata građana konstantni, potvrđuje da stanovnici imaju povjerenje u Fond solidarnosti. Svoje obaveze uglavnom izmiruju i lokalne zajednice, neke bez dana kašnjenja, a druge poravnaju račune na kraju godine“, navela je Vučkovićeva.

U klinike širom svijeta o trošku ovog fonda djeca uglavnom odlaze na genetska ispitivanja, ali i zbog onkoloških oboljenja i ortopedskih anomalija.


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм