Претпоставка

Објављена мапа ЛГБТ популације у Европи: Ево колико их је у БиХ

  • Извор: Телеграф
  • 18.12.2023. 20:45

Разне мапе на интернету су прилично популарне, али мапа која се бави бројем ЛГБТ популације у појединим земљама постала је скроз вирална.

Дакле, колико геј и осталих људи који нису хетеро има у Србији? Ако ћемо судити по овом човјеку који се бави статистиком, у Србији је таквих особа око 820.000. Како је дошао до тог броја?

Претпоставља се да је до бројке дошао по рачуници да у укупном збиру популације њих најмање 10 до 15 одсто је или хомосексуално или бисексуално. На примјер, Хрватска има око четири милиона становника, па је то ту негдје. Такође, у наведену бројку улазе и друге особе које нису хетеро, преноси Телеграф.рс.

Стручњаци наводе и да дио бисексуалних особа, посебно у конзервативним срединама, никада не проба истополну љубав, што због страха, што због срама. Такође, напомињу, и дио "чистих" геј особа се неријетко жене, својим брачним партнерима лажу о својој нарави што на посљетку има тешке посљедице у браку.

По земљама број геј популације према овом статистичару иде овако:

ИТАЛИЈА - 7,2 милиона

ШВАЈЦАРСКА - 1 милион

ЊЕМАЧКА - 9,9 милиона

ШПАНИЈА - 6,2 милииона

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА - 8 милиона

СРБИЈА - 820 хиљада

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА - 390 хиљада

МАЂАРСКА 1,2 милиона

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)