Објављен спот за акцију "С љубављу храбрим срцима": Позовимо 1411

  • Извор: АТВ
  • 21.12.2023. 11:50

Четрнаесто донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика биће одржано у Бањалуци 28. децембра, с циљем прикупљања средстава за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија.

ЈЗУ Завод за трансфузијску медицину Републике Српске, исказао је потребу за успостављањем Регистра добровољних давалаца матичних ћелија хематопоезе Републике Српске, односно, оснивање Лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Оснивањем Лабораторије при ЈЗУ Завод за трансфузијску медицину Републике Српске, те успостављањем Регистра добровољних давалаца матичних ћелија, грађанима Републике Српске који су обољели од болести које угрожавају живот као што су леукемија, апластична анемија, имуне дефицијенције, урођени поремећаји метаболизма и друге, биће омогућено да се претраживањем база властитог и свјетског регистра пронађу несродни даваоци који би били подударни са примаоцем. 

У оквиру акције, у периоду од 15. до 31. децембра 2023. године, биће активан и м:тел хуманитарни број 1411. Позивом на наведени хуманитарни број грађани ће бити у могућности да подрже акцију са 1 КМ и на тај начин дају свој допринос цјелокупној акцији.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена број: 571-010-00002700-15 код БПШ а.д. Бања Лука и девизни рачун IBAN BA:395710070400006774 (партија: 0070400000067) отворен код БПШ а.д. Бања Лука.

Објављен је и промотивни спот овогодишње хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“.

Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, рекао је јуче за АТВ да је важно да сви учествујемо у овој акцији, како би омогућили ХЛА типизацију у Републици Српској.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.