Bijeljina

Obilježene 23 godine od ubistva Ljubiše Savića Mauzera

  • Извор: АТВ
  • 07.06.2023. 19:41

Ubica Ljubiše Savića Mauzera, od prošle godine je na slobodi. To je skoro osam godina ranije nego što je dvadesetogodišnja kazna predviđala.

Zbog svega toga još je teže, kaže porodica Ljubiše Savića.

"Dan obilježavanja za našu porodicu nije ništa drugačiji od svakog drugog dana sa kojim mi živimo, jer taj bol je nenadoknadiv. Ljubiša se do posljednjeg dana borio za zdravu Bijeljinu, zdravu Semberiju i zdravu Republiku Srpsku, a kažu da je samo srećan onaj koji se bori, a nesrećan je onaj koji se ne bori ili onaj koji se bori ne znajući zašto. On je znao za šta se bori, kao porodica, posebno smo ponosni što njegovo ime služi kao moralni kompas generacijama novih srpskih patriota koji stasavaju", kaže Bojan Savić, sin Ljubiše Savića Mauzera.

Ljubiša Savić je bio lider sa vizijom, kako u ratu, tako i u miru, podsjetili su njegovi prijatelji i saborci iz Garde Panteri, jedne od najelitnijih jedinica Vojske Republike Srpske koja je uvijek bila tamo gdje je najteže.

Za sve što je uradio zaslužuje ulicu sa svojim imenom, ali i otkrivanje nalogodavaca ubistva, kažu Savićevi saborci.

"Apelujemo na Gradsku upravu da se ovom heroju da bar jedna ulica u gradu Bijeljini, jer Ljubiša Savić Mauzer je ime koje se s ponosom pominje širom Srpske, a samo u Bijeljini danas ne smiju da spomenu njegovo ime. Makar je toliko zaslužio, kao i to, da se zna ko je nalogodavac ubistva Ljubiše", rekao je Zoran Miljanović, Veterani Republike Srpske.

Legendarni komandant Garde Panteri, osnivač i lider Demokratske stranke i načelnik Uprave policije Republike Srpske, ubijen je 7. juna 2000. godine u večernjim satima kod željezničke stanice u Bijeljini.

Za ovo ubistvo osuđen je Đorđe Ždrale na 20 godina zatvora, ali nalogodavci i organizatori ubistva nikada nisu otkriveni.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.