Udruženje "Četiri plus"

Obezbijeđeno 550 paketića

  • 16.12.2019. 15:33

Udruženje porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus" iz Banjaluke je, uz pomoć humanitarne organizacije iz Njemačke i austrijske Ambasade u BiH, obezbijedilo ukupno 550 dječijih paketića.

Predsjednik ovog udrženja Jovan Radovanović rekao je Srni da većina roditelja, koji su članovi udruženja, nije zaposleno i da čak 70 odsto njih nije u mogućnosti da svojim mališanima obezbijedi paketiće.

On je dodao da su kontaktirali organizacije, poput njemačke humanitarne organizacije "Adra" koja im je više od sedam godina donor, a koja je obezbijedila 350 dječijih paketića i oko 20 većih paketa garderobe.

"Prijatelji iz austrijske Ambasade u BiH dostaviće 200 paketića za naše najmlađe članove", rekao je Radovanović.

On je naveo da će paketići biti podijeljeni djeci uzrasta do sedam godina.

"Sutra ćemo ažurirati spiskove i ukoliko budemo mogli obradovaćemo i one do devet godina", naveo je Radovanović.

On je dodao da im je cilj da obezbijede paketiće za svako dijete u Udruženju i pozvao sve koji su u mogućnosti da pomognu.

Radovanović je naveo da je jedna gospođa donijela punu vreću novih dječijih igračaka.

Prema njegovim riječima, firma "Geoinova informatički inženjering" iz Banjaluka obezbijedila je porodične pakete sa hranom i paketićima u vrijednosti od 200 KM za 10 najugroženijih porodica iz Udruženja.

On je naveo da banjalučko Udruženje ima više od 700 porodica koje imaju četvoro i više djece, te da je ove godine dobilo više od 20 novih članova.

Тагови: