Спао на пет запослених

Нема новца за плате и доприносе у Рибњаку Саничани

  • Извор: АТВ
  • 20.05.2024. 19:15

Некад компанија за примјер, данас губиташ и камен око врата локалној заједници. Од некадашњих 100, приједорски Рибњак Саничани, у стечају, спао је на пет запослених. Радници кажу да плату нису добили од почетка године, а немају ни доприносе.

"Задњу плату смо добили 31.12 са децембром мјесецом. Доприноси нам нису уплаћени за ова период. Најбоље би било да се што прије ријеши ова агонија да се распише лицитација за продају Саничана као правног лица", рекао је Вељко Драгић, радник Рибњака Саничани.

Радници упозоравају и на, како тврде, нелегалну сјечу. 

"Ја сам стављен као члан комисије за вагање. Сјеча је кренула прије три дана, нас нико није обавијестио ни гдје се вози, ни гдје се важе", рекао је Вељко Драгић, радник Рибњака Саничани.

Новца нема, јер нема ни излова рибе која је једини извор прихода. Сјеча је легална и од тога очекујемо приход од око 150 000 КМ, каже стечајни управник. Тако би се измирила дуговања. 

"Имам овдје одлуку скупштине повјерилаца, има објављена у дневном листу Глас Српске, лицитација једна и друга и на тој другој се јавио овај други човјек, има уговор са извођачем радова. Може се то провјерити, а ја сам вагаринке донио за ових претходних седам камиона што је отишло", рекао је Мирко Марчета, стечајни управник Рибњака Саничани.

Огласили су се и из Градске управе. Кажу, нису надлежни и надају се да ће се тешка ситуација са Рибњаком што прије ријешити. То предузеће у стечају је од марта 2021. Скупштина повјерилаца је почетком ове године донијела одлуку о његовој продаји. Имовина Рибњака процијењена је на око пет милиона марака. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Манастири

    Манастири

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести