Прибој

Нашао торбу с хрпом пара: Позвао власника, а одговор га шокирао

  • Извор: Агенције
  • 09.07.2024. 08:19

Ранојутарњи одлазак на пецање за Жељка Лапчевића и његове пријатеље, претворио се у догађај који ће се у општини Прибој још дуго препричавати.

Наиме, они су насред улице пронашли торбу, у којој је било радно одијело, наочаре, али и не тако мала сума новца. Пси луталице су били у близини и прво су помислили да су они неког напали и да је тај неко од страха испустио торбу и да ће се вратити, па су мало сачекали. Ипак, нико се није појављивао.

"Одмах смо знали да ћемо и торбу и све што смо у њој пронашли поштено вратити власнику. Ту није било никакве дилеме. У први мах нисмо пронашли документа и пронијели смо међу својим пријатељима информацију шта смо пронашли, торбу понијели са собом и чекали. Били смо на пецању, вратили се и тек тада погледали у још једну малу преграду и ту пронашли документа. Скоро у исто вријеме видјели смо на инстаграму да је неко објавио да је изгубио торбу. Како је било касно, сачекали смо јутро и одмах сутрадан јако рано позвали тај број", рекао је за РИНУ Жељко.

Ова биљка привлачи новац: Носите је увијек у новчанику

Ова биљка привлачи новац: Носите је увијек у новчанику

На телефон се јавила кћерка мушкарца који је изгубио торбу и рекла да новац могу и да задрже, само да врате јако важна документа која су јако значила њеном оцу.

Наравно, о томе није било ни ријечи, већ је враћено све у комплету како је и пронађено.

"Ту срећу, невјерицу и срдачност кад је нас тај човјек видио да му враћамо торбу, никада нећу заборавити. Невјероватна захвалност, а ми смо осјетили стварно праву срећу, што смо на неки начин јако помогли том човјеку. И заиста то нема никакву цијену", додаје Жељко.

Иначе, овај добри Прибојац је војник и отац троје дјеце, а на свом примјеру је показао да заиста заслужно носи униформу Војске Србије, а његова породица као и породице његових пријатеља који су били са њим, могу бити поносне на поштење и образ својих најближих.

"Ја нисам могао да спавам читаву ноћ док ујутру рано нисмо назвали тај број. Само сам помислио како је том човјеку, јер је тај новац сигурно био спремио за нешто. Нико не носи 1.000 евра да оде до маркета. Мени се овако нешто десило први пут, али бих апеловао на све наше грађане да ако се нађу у оваквој ситуацији, немају дилему ниједног секунда. Него да се свим силама потруде да пронађу власника и врате оно што је изгубио", закључује Прибојац.

Нова акција у БиХ: Претреси и хапшења у два града

Нова акција у БиХ: Претреси и хапшења у два града


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.