Одбор за заштиту права Срба

Напад на српског дјечака и његову мајку у Сарајеву - наставак прогона Срба

  • 24.05.2024. 16:44

Напад на српског дјечака и његову мајку у центру Сарајева је континуитет и наставак прогона Срба, православља и ћирилице на подручју федералног Сарајева, саопштено је из Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

Из Одбора наводе да је "посебно упечатљива безобзирност и острашћеност нападача, јер је напад изведен у центру Сарајева, гдје су надзорне камере морале забиљежити напад".

- Напад у центру Сарајева, пред камерама, говори да нападачи немају страх да ће надлежни сарајевски органи власти казнити нападаче. Према доступним информацијама, разлог за напад је ћирилични натпис на мајици дјечака, што говори да ни ћирилица ни Срби који носе ћирилицу нису безбједни у Сарајеву - напомињу из Одбора.

Из Одбора подсјећају да је прошле године у федералном Сарајеву организовано бушење аутомобилских гума на возилима српских регистарских.

- Желимо да упозоримо Србе да нису безбједни у Сарајеву уколико носе било каква обиљежја са ћирилицом. Позивамо сарајевске власти да се потруде како би се смањила србофобија на подручју Сарајева - поручују из Одбора. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.