Novi metod

Nakon što je medicinar iz Konjica jajima gađao zgradu Vlade HNK svi radnici dobili plate

  • Извор: Кликс
  • 20.04.2023. 22:38

Nakon što je predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic Amer Kerić u znak protesta zbog kašnjenja plata juče jajima gađao zgradu Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, ekspresno su svi zaposleni dobili plate.

Kerić za Klix.ba kaže da su danas svim radnicima na račun uplaćene njihove plate za januar, što je dan prije Bajrama donijelo olakšanje za više od 100 porodica iz tog sektora.

"Dobio sam prekršajni nalog i nije mi žao. Drago mi je ako je urodilo plodom upravo to da smo dobili plate dan prije Bajrama i da ovaj praznik svi radnici mogu proslaviti sa svojim porodicama dostojanstveno i onako kako treba. Nadam se da u budućnosti nećemo biti primorani na nepopulane mjere da bi naplatili ono šta smo zaradili", poručio je Kerić.

Vučić: Slijedi prava okupacija, ovo je sramota Evrope

Vučić: Slijedi prava okupacija, ovo je sramota Evrope

On je naglasio kako je na jučerašnji potez bio primoran, jer radnici konjičkog zdravstva nisu primili tri plate, a da bi bilo još gore kazano im je da se neće moći isplatiti do Bajrama ni ona za januar, što je sve zaposlene dovelo u očaj i strahu za opstanak ustanove.

Požalio se da je slao dopise svim nadležnim, ali da nije bilo nikakve reakcije što je izazvalo nove frustracije među radnicima, jer kako je kazao, "Iscrpili smo sve sindikalne metode i ne znam šta da više radimo da neko ozbiljno shvati situaciju".

Klix podsjeća da su zbog kašnjenja plata i nezadovoljstva rukovodstvom radnici Doma zdravlja Konjic 14. novembra prošle godine pokrenuli generalni štrajk koji su prekinuli 6. februara ove godine jer su dobili novog direktora i obećanje rješavanja problema.

Motociklista poginuo u teškoj nesreći

Motociklista poginuo u teškoj nesreći

Zaposleni su tada smatrali kako je agoniju okončao Grad Konjic koji je i osnivač tako što je 2. februara sazvao kolegijum Gradskog vijeća, gdje je donesena odluka o razrješenju dužnosti dotadašnje direktorice Jasminke Brkan i za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja imenovan dr Džemal Hajduk.

On je 3. februara pozvao na sastanak štrajkački odbor i obećao da će se boriti za poboljšanje stanja, te su sporazum o prekidu štrajka potpisali 6. februara i stavili se u puni radni kapacitet. 


(Foto: Screenshot/FTV)

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.