Петак

Нагла промјена времена

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2024. 07:09

Сутра се на цијелој територији Републике Српске очекује нагла промјена времена уз јаку кишу и захлађење, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Нагла промјена времена у Српској

На територији Републике Српске данас је дошло до нагле промјене времена.

У Српској је јутрос хладно а пада и јака киша.

Из Републичког хидрометеоролошког завода Српске раније је најављено да ће јака киша захватити већину предјела, осим крајњег сјевероистока (Семберија). 

"Обилне падавине се очекују у ноћи ка петку и у петак у Херцеговини и на сјеверозападу од 30 до 60 mm, локално може пасти и више од 80 mm кише“, наведено је из РХМЗ-а.

У Херцеговини и на сјеверозападу због обилних падавина у кратком периоду могућа појава и пораст бујичних водотокова и проблеми са оборинским водама и отицањем воде у урбаним зонама.

Нове јаче падавине очекују се у суботу вече и у недјељу. 

У петак ће дувати повремено јак, на југу до олујни вјетар. Удари вјетра од 30 km/h до 50 km/h, на југу понегдје до 70 km/h.

Доћи ће до наглог захлађења, упозоравају из РХМЗ.

Максимална температура ваздуха у петак износиће само од 12 на западу до 20 степени Целзијусових на југу Херцеговине, до вечери ће се наставити захлађење када ће бити само од шест до 10, на југу до 14, у вишим предјелима од три степена Целзијусова.

Хладно вријеме за ово доба године наставиће се и током викенда.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: