Hemofarm nastavlja sa podrškom

Nabavljena oprema za još četiri zdravstvene ustanove u BiH

  • 17.05.2021. 18:17

U okviru druge faze akcije kompanije Hemofarm "Superheroji maske nose ispod očiju", sredstva prikupljena od prodaje probiotika upotrebljena su za nabavku opreme za još četiri zdravstvene ustanove u BiH. Ovom prilikom donirano je 1800 komada brzih antigenskih testova i 2000 pakovanja dezinfekcionih sredstava domovima zdravlja u Trebinju, Tešnju, Gradačcu i Modriči vrijednosti od oko 40.000 KM.

„Mogu da kažem da superheroji nastavljaju u sličnom ritmu i da najavim nastavak akcije u okviru koje  ćemo, od maja do jula, nastaviti odvajati dio sredstava za zdravstvene ustanove u zemlji, ali sada od prodaje Hemofarmovih vitamina i minerala, Magnetransa, Imunocinka, Polivita b plus i Eunova Duo Protect K2D3. Ovo je jednostavno naša reakcija na izuzetno pozitivne povratne informacije zdravstvenih radnika i građana koje su nam potvrdile da radimo dobru stvar i samim tim nam pružili dovoljan razlog za nastavak. Upravo su vitamini i minerali esencijalni, ne samo u prevenciji i terapiji Covid-19, nego u post-covid stanjima umora i vraćanja energije. Smatram da se o post-covid terapiji ne govori dovoljno, a upravo je ta vrsta rehabilitacije i suplementacija određenim vitaminima i mineralima od izuzetne važnosti za oporavak pacijenata. Nadam se da ćemo svi zajedno nastaviti ovu uspešnu akciju“, rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma BiH.

U prvoj fazi akcije „Superheroji maske nose ispod očiju", zdravstvenim ustanovama donirana je pomoć u zaštitnoj opremi, dok se druga faza ogledala u donaciji brzih antigenskih testova i dezinfekcionih sredstava.

 „Zahvaljujem se kompaniji Hemofarm na ovoj akciji kao i na uručenoj pomoći. Brzi antigenski testovi će nam biti od velike pomoći u procjeni kod vakcinacije, odnosno procjeni za daljom obradom pacijenata. Procjena pri vakcinaciji nam je veoma bitna kako se ne bi vakcinisali pacijenti koji su trenutno pozitivni na Covid-19, a nemaju izražene simptome. Nadam se da će ovakvih akcija biti i u narednom periodu“, izjavila je dr Alma Šakić, direktorica Doma zdravlja Gradačac.

Od početka akcije „Superheroji maske nose ispod očiju", od novembra 2020. obezbjeđena je pomoć u zaštitnoj opremi za 14 zdravstvenih ustanova u BiH ukupne vrijednosti od oko 80.000 KM.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм