Предсједник Скупштине Брчко дистрикта

Милић: Не постоји ниједан разлог за распоређивање било каквих трупа у Брчком

  • Извор: СРНА
  • 30.12.2023. 08:20

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је Срни да не постоји ниједан разлог за распоређивање било каквих војних трупа у Брчком, ни из безбједносних нити било којих других разлога.

- Одговорно тврдим да је политичка и безбједносна ситуација у дистрикту Брчко више него стабилна, рекао бих и никад боља од 2000. године - нагласио је Милић.

Према његовим ријечима, најбољи показатељ таквог стања је чињеница да је прије седам дана Скупштина дистрикта Брчко први пут од проглашења, једногласно, уз подршку свих посланика из реда сва три конститутивна народа и националних мањина, усвојила буџет ове локалне заједнице за 2024. годину од око 400 милиона КМ.

- То, заједно са потврђеном преданошћу свих институција дистрикта Брчко наставку реформи, реализацији низа важних инфраструктурних и других пројеката, уз подршку бројним привредним иницијативама и више него добре међунационалне односе, без икакве сумње демантује све оне који Брчко мјесецима уназад проглашавају неуралгичном тачком - рекао је Милић.

Такви резултати, додао је, ваљда заслужују подршку и охрабрење, а не казну у виду распоређивања било каквих и било чијих војних трупа.

- Зато је право питање, у ствари, коме то и зашто сметају стабилни политички односи у Брчком и ко то и зашто не жели ефикасан рад институција дистрикта - навео је Милић.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић позвао је на хитно распоређивање војника ЕУФОР-а и НАТО-а на подручје Брчког као "превентивна активност ради очувања мира и стабилности у БиХ, региону и ЕУ".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина