Bijeljina

Mihajlo Simić (13) niže uspjehe na gitari i klaviru

  • Извор: СРНА
  • 24.06.2023. 12:19

Trinaestogodišnji Mihajlo Simić je za njegove profesore u Muzičkoj školi "Stevan Stojanović Mokranjac" u Bijeljini čudo od djeteta kada je muzika u pitanju - niže uspjehe i granice ne poznaje.

Mihajlo, koji je dobitnik brojnih diploma i nagrada, priznanja, u Muzičkoj školi proglašen je za đaka generacije, odličan je učenik osmog razreda Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije", o sebi ne voli mnogo da priča.

NJegova majka Milena Zelenović za Srnu kaže da se kako je Mihajlo rastao javljala i njegova ljubav prema muzičkoj školi i ističe da ga je upućivala na učenje klavira, međutim, sklonost ka gitari bila je jača i od tada počinje njegov muzički put.

"Od sedme godine upisuje se u Muzičku školu, pripremno odjeljenje, u klasi profesora Milana Dujmovića, gdje je na prvom času kroz igru naučio akord e mol", rekla je Zelenovićeva, koja je profesor u Muzičkoj školi u Bijeljini.

Ozbiljnim pristupom i posvećenošću profesora Jakše Perovića, Mihajlo je bio polaznik majstorske radionice "Gitar vik" /Guitar week/ u Tuzli 2022. godine, a na završnom koncertu je nastupio kao solista i u sastavu orkestra gitara.

Ove godine Mihajlo je osvajio drugu nagradu na Međunarodnom festivalu gitare u Zvorniku.

Iako godinu dana mlađi, Mihajlo završava 2022/2023. godine Osnovu muzičku školu "Stevan Stojanović Mokranjac" u Bijeljini, gdje je proglašen za đaka generacije.

Osim gitare, Mihajlo uči i klavir u klasi profesora Aleksandre Radosavljević gdje osvaja mnogobrojne nagrade sa najvećim dostignućima.

Mihajlo se raduje nastavku školovanja u muzičkoj školi i daljem usavršavanju u sviranju gitare uz saradnju sa novim profesorima i nastupima širom zemlje i inostranstva.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.