Бањалука

Метеоролози објавили када нам стиже киша

  • Извор: Агенције
  • 21.06.2024. 11:59

Федерални хидрометеоролошки завод (ФХМЗ) објавио је средњорочну прогнозу, за период од наредне двије седмице, до 4. јула ове године.

Како су истакли, протеклу седмицу обиљежили су дани с високим дневним температурама.

"Кулминацију овог топлотног таласа очекујемо у петак, када би температуре понегдје могле бити изнад 40 степени. У дане викенда, нешто ниже температуре у односу на петак, али и даље довољно високе да угрозе здравље, првенствено осјетљивим особама", наводе метеоролози.

Бањалучка снајка питала студенте Харварда шта је Балкан, ово су одговори

Бањалучка снајка питала студенте Харварда шта је Балкан, ово су одговори

Атмосфера неће бити посве стабилна, тако да је могућа појава локалних пљускова. Осим више облака, на небу ће и даље бити примјетна већа количина пијеска из Африке.

"Почетком сљедеће седмице (24.јуна), високе температуре замијениће благо освјежење и падавине. Више нестабилности прогнозира се у Босни", наводи ФХМЗ.

Минималне температуре варираће између 16 и 21 степени у Босни, на југу Херцеговине до 23 степена. Највише дневне температуре између 35 и 40, локално могуће и до 42 степена.

У периоду од 28. јуна до краја мјесеца изгледна је кратка стабилизација временских прилика.  Почетком наредног мјесеца, према тренутним прогнозним моделима слиједи ново наоблачење с кишом и мјестимично обилнијим пљусковима. Нестабилан период потрајаће до краја седмице (5. јули).

Неће вам бити добро када видите колико зарађују српски фудбалери

Неће вам бити добро када видите колико зарађују српски фудбалери

Јутарња температура у Босни углавном између 14 и 19, у Херцеговини до 21  степен. Највиша дневна температура од 27 до 32, југу земље до 34 степена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.