Nedeljko Todorović

Meteorolog upozorava: Naviknite se na superćelijske oluje, jer će ih biti još!

  • 09.09.2023. 18:11

U septembru možemo očekivati temperature preko 30 stepeni celzijusovih, ali sa sa pravim ljetnjim vrućinama je završeno, pošto smo meteorološki ušli u jesen, izjavio je meteorolog Nedeljko Todorović.

Istakao je i da nas u septembru očekuje toplo vrijeme, ali da, iako sada imamo dnevne visoke temperature, to ne pada toliko teško pošto su u septembru noći i jutra svježiji i drugačiji je utisak.

Kada je u pitanju vremenska prognoza za septembar, Todorović najavljuje da ćemo sredinom mjeseca imati osveženje i pad temperature.

Njemački izvještaj: Rusija se vraća jača nego ikad!

Njemački izvještaj: Rusija se vraća jača nego ikad!

- Očekuju nas osvježenja 14. i 15. septembra, sa padom temperature do 5 stepeni. Sljedeća temperaturna osvježenja nas očekuju oko 19. septembra - rekao je Todorović.

Objasnio je da je 30 stepeni Celzujusovih u septembru nije isto kao u junu, pošto je tada sunce na maksimalnoj visini.

On je dodao da se vremenske prilike ne poklapaju sa astronomskim zbog osunčavanja.

Ovo se ne viđa svaki dan: Severina u izazovnim hlačama istakla trbušnjake!

Ovo se ne viđa svaki dan: Severina u izazovnim hlačama istakla trbušnjake!

Komentarišući nevrijeme i štetu prouzrokovanu superćelijskom olujom koja je bila aktivna u toku ljetnjih mjeseci, Todorović je istakao da je taj termin poznat odavno, ali nije bilo zastupljen u medijima.

Rekao je da jednoćelijske oluje imaju životni vijek oko 50 minuta, dok superćelijske mogu trajati od nekoliko sati do jednog dana, i nose sa sobom jak vjetar i vremenske nepogode.

Procurila intimna fotka Stanije Dobrojević!

Procurila intimna fotka Stanije Dobrojević!

- Kod nas te pijavice dostižu brzinu do 200 kilometara na sat, što je za Ameriku uobičajeno. Posljednje nevrijeme u Beogradu nije bilo propraćeno pijavicom, ali je nevrijeme u Bačkoj imalo pijavicu što potvrđuju i snimci sa lica mjesta - rekao je Todorović.

Istakao je da u toku 2022. godine nije bilo zabilježenih slučajeva pijavica na prostoru Srbije, dok se 2021. godine jedna dogodila na planini Tari.

Пратите нас и путем Вибера