Возачи, опрез

Магла мјестимично смањује видљивост

  • Извор: СРНА
  • 11.01.2024. 08:25

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ магла јутрос мјестимично смањује видљивост, док поледице има на влажним локалитетима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Магла мјестимично смањује видљивост на подручју Мркоњић Града, Зворника и Бијељине, те дуж ријеке Саве у Републици Српској, а у ФБиХ на ширем подручју Орашја, Маглаја, те дијелова Кантона Сарајево.

- На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина упозоравамо на повећану опасност од одрона. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме - напоменули су из Савеза.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Јутро хладно, током дана топлије

Јутро хладно, током дана топлије

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Измијењен је режим саобраћаја због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола- Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Саобраћај је због одрона у прекиду на дионици регионалног пута Водице-Горњи Подградци.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Обиљежавање 31 године од страдања у Новом Граду

Обиљежавање 31 године од страдања у Новом Граду

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

На регионалном путу Прибој-граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац - Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона на регионалном путу ентитетска граница Подкозара-Чајниче-граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

На путном правцу граници ФБиХ/Република Срспка /Д. Леденице/-Црквина-Модрича-Добој /Република Српска/ФБиХ Каруше/ од данас до 20. јануара кретаће се превоз вангабаритног терета, па возачи треба да том дионицом возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На подручју ФБиХ учестали су одрони камења на коловоз и то на путевима Бихаћ-Србљани-Босанска Крупа, Турбе Карановац, Црна Ријека-Јајце-Доњи Вакуф, Бугојно-Купрес и Чапљина-Студенци.

Због ванредног сервисирања тунелске цијеви тунела "25. новембар" на дионици ауто-пута Брадина-Лепеница /смјер Коњиц-Сарајево/ данас и сутра ће бити обустављен саобраћај од 8.00 до 17.00 часова, а током обуставе возила ће саобраћати магистралним путем Брадина-Блажуј.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: