Потврдили пчелари

Лош принос меда због екстремних врућина

  • Извор: Независне
  • 30.08.2024. 14:09

Због екстремно високе температуре зрака у протекла два мјесеца принос меда је изузетно лош, потврдили су брчански пчелари.

Члан Удружења пчелара Брчко Никола Керезовић рекао је да је принос меда у првом дијелу године због временских услова био добар али да су се временску услови погоршали што је утицало на смањење приноса и појаву болести пчела.

"Према свим прогнозама, најављују се екстремне врућине и ми морамо учинити све да помогнемо пчелама", каже Керезовић за Фену, додајући да је незахвално причати о приносу меда јер су временске прилике непредвидљиве.

"Када је почео багрем да меди ја сам очекивао добар принос али пала је киша и багрем је протекао у киши, тако да је принос смањен увелико", истиче Керезовић.

Према његовим ријечима, ове сезоне је очекивао добар принос меда и тврди да ће пчелари ове године претрпјети огромне штете те ако не буде кише у наредном периоду оне ће бити још веће. Упркос томе, Керезовић најављује да мед неће поскупити.

Цијене меда се крећу од 15 до 30 КМ по једном килограму али како пчелари кажу, највише има меда који није добијен на природан начин и то прави велику пометњу на тржишту.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.