Филм

"Љубав твоја и непослушност моја" у Требињу

  • Извор: АТВ
  • 20.04.2024. 09:53

"Љубав твоја и непослушност моја", филм снимљен по истинитој причи младог Подгоричанина Луке Ђурапчевића, који је хук пјесме са трибине замијенио литургијом и химнографијом Цркве. У организацији хуманитарне организације "Срби за Србе", ова животна прича биће приказана требињској публици. Подршку и благослов овом пројекту дао је митрополит црногорско-приморски Јоаникије.

- Навијачки живот који је пропраћен неколицином физичких обрачуна, насиљем и свим тим негативним аспектима које нажалост навијачки живот носи са собом. Гледао је некако да позове на помирење закрвљене браће и на покајање, и а коначно навијачки свијет буде без тих навијачких сукоба. Сами смо свједоци да ево и у Требињу, било је неколицина истих - каже Јелена Грујичић из организације "Срби за Србе".

Према жељи аутора, прикупљени новац од пројекције филма биће прослијеђен у хуманитарну организацију „Срби за Србе“ и организацији „Млади за Космет“.

- Хуманитарна организација "Срби за Србе", овај пут ће да помогне четири породице. Једна је са простора Косова и Метохије, друга је са простора централне Србије, трећа из Херцеговине и четврта из Црне Горе. Што се тиче организације "Млади за Космет" они ће свој новац да прослиједе за помоћ манастирима на Косову и Метохији - додаје Грујичићева.

Требињска хуманитарна организација "Срби за Србе" успјешно дјелује већ 10 година. У бројим акцијама, прикупили су новчана средства којима су олакшали живот и свакодневницу многим угроженим породицама. Њихова добра дјела и емпатија, душевна су храна и надахнуће многима који инспирацију за властиту хуманост црпе управо од њих.

- Тренутно је актуелна изградња куће породици Бјелица, за које смо прошле године прикупљали средства. Такође, први пут у Требињу је било организовано донаторско вече, гдје смо скупили доста добар прилог од стране требињских привредника. Активности су велике, ове године ће бити "Тројка из блока", "Пикадо из блока", а ове године ћемо увести и "Журка из блока". За наше најмлађе можда ће то бити Пес из блока, да се и они укључе у нашу организацију. На сваком догађају се појави велики број људи, то је нешто што нам је битно да људи препознају организацију и да препознају хуманитарни рад - изјавио је Бошко Радовић, из организације "Срби за Србе".

Након Србије и Црне Горе, филм „Љубав твоја и непослушност моја“ биће приказан широм Републике Српске. Требињска премијера овога филма заказана је за 23. април у 20 часова у Културном центру.  Цијена улазнице је добровољни прилог у донаторским кутијама. Зато, не заборавите да је доброта дар који се ријечима тешко описује, о њој се чак и не говори, она се дјелима и дијељењем слави и надограђује за неке више циљеве.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.