Из различитих градова БиХ

Љетни Грмечки марш: Десетина планинара газило стазу дугу више од 30 километара

  • Извор: АТВ
  • 29.07.2024. 08:47

Више десетина планинара из различитих БиХ градова и земаља из окружења газило је стазу дугу преко 30 километара.

У организацији Завичајног удружења Сањана "Грмеч", протеклог викенда на планини Грмеч одржан је љетни Грмечки марш.

Неколико десетина планинара из различитих планинарских друштава газило је планинарску стазу дугу преко 30 километара.

На својој стази обишли су Јелашиновачко излетиште "Млине", затим надалеко познато бобијашко "ОКО" крашки феномен и станиште човјечје рибице, а потом девастирани спомен комплекс Корчаницу.

По ријечима Младена Вучковића предсједника овог  удружења истиче како им је жеља да поред препознатљивог зимског Грмечког марша заживи и љетњи Грмечки марш у циљу истицања природних љепота планине Грмеч, планинарења, као и промоција здравијег начина живота.

Физичка активност има огроман и многоструки утицај на свакодневни живот и здравље особе. Побољшава функцију срца, контролише шећер у крви чиме се смањује ризик од дијабетеса, смањује ниво напетости и стреса. Поред тога, доноси позитивну енергију, јача наше тјело, а такође побољшава снагу и координацију мишића, ријечи су доктора Нене Добријевића предсједника планинарског савеза Републике Српске и активисте поменутог удружења.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.