Маркетиншки трик

''Лажно резервисан'' смјештај за Нову годину

  • Извор: АТВ
  • 12.10.2024. 19:34

Нема слободног смјештаја у Бањалуци за новогодишње празнике, наслов је то који је привукао пажњу многих ових дана. Упућени ипак кажу да ствари не стоје баш тако и да се ради о "трговачко-маркетиншком" трику. Наиме, власници смјештаја, на платформама за резервацију, прибјегавају једној цаки, а то је да капацитете закључају односно лажно резервишу.

"Пред Нову годину се отворе ти, на Букингу, капацитети и онда се може резервисати. Све до Нове године то буде резервисано из разлога да не би неко нешто раније резервисао и онда откаже и наравно нама проблем. За сад још увијек, колико сам ја упућен, нема никаквих резервација за Нову годину, само што људи тако сачувају та мјеста за мјесец дана пред Нову годину се то отвори и креће тада", каже Златан Татић, удружење "Хорека".

Преурањено је причати о резервацији смјештаја и понуди за новогодишње празнике, кажу и у Удружењу послодаваца угоститељства и туризма „Хорека“. Тек крећемо са осмишљавањем понуде и неким мањим припремама. 

"Никакве конкретне одлуке нисмо донијели. Та маркетиншка цака Букинга, можда се води пријашњим искуством и свакако ће Бањалука бити центар дешавања и свако ко је поранио са резервацијама неће погријешити само сад је преурањено причати о томе. То можда друга половина новембра, крај новембра тад ће се све знати", каже Горан Куртиновић, предсједник Удружења послодаваца угоститељства и туризма Хорека.

Занимљиву ситуацију на платформа за резервацију смјештаја у Бањалуци, али и у Требињу примјетили су и у Туристичкој организацији Републике Српске. 

"То значи да ће у овом преосталом дијелу године доћи до пораста цијене смјештаја. За сада, кроз све градове у РС немамо још увијек ситуацију какви ће садржаји бити у том неком зимском периоду  тамо некад почетком децембра па до половине јануара. тако да се не може још увијек причати о неким програмима", каже Марко Радић, ТО Републике Српске.

Сви који су наумили новогодишње празнике провести у Бањалуци, имају времена да резервишу смјештај. Само морају редовно да прате стање понуде и имају "брз прст"

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Ноћни програм

    Ноћни програм