АМС Српске

Камере постављене и на прелазима Шамац и Доњи Свилај

  • Извор: АТВ
  • 05.08.2024. 16:21

На граничним прелазима Шамац и Доњи Свилај постављене су панорамске камере, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

"Сви учесници у саобраћају који планирају путовање дуж сјевероисточних дијелова и ка поменутим граничним прелазима могу благовремено да се информишу о стању саобраћаја пратећи камере на интернет страници www.ams-rs.com“, наведено је из АМС Српске.

Како подсјећају у саопштењу, током љетне сезоне, у вријеме годишњих одмора, на већини граничних прелаза учестале су гужве, како на улазу, тако и на излазу из БиХ. 

"Један од најфреквентнијих граничних прелаза свакако је Шамац, а сада у сваком тренутку, пратећи наше панорамске камере, можете да знате стање саобраћаја и у датом тренутку на који гранични прелаз је најзахвалније да одете“, наведено је у саопштењу.

Колико људи је прешло границу БиХ током викенда: Путници да буду стрпљиви!

Колико људи је прешло границу БиХ током викенда: Путници да буду стрпљиви!

Гранични прелаз Доњи Свилај отворен је 2021. године и садржи свеукупно десет улазно/излазних саобраћајних трака за путнички саобраћај, као и четири траке за теретни саобраћај, додају у саопштењу. 

"Налази се на важном међународном правцу - паневропском цестовном коридору 5це који повезује Будимпешту преко Осијека и Сарајева и хрватском луком Плоче“, додају.

Ураган потопио Флориду: Оркански вјетрови руше све пред собом

Ураган потопио Флориду: Оркански вјетрови руше све пред собом

Поред тога, грађани могу да испрате стање саобраћаја на још 13 граничних прелаза путем панорамских камера на интернет страници www.ams-rs.com, односно на прелазима: Градишка, Рача, Брод, Павловића Мост, Шепак, Каракај, Доња Градина, Козарска Дубица, Зупци, Нови Град, Костајница, Клобук и Хум. 

"Такође, о стању на путевима унутар Републике Српске (БиХ) могу да се информишу и позивом на број 1285, као и свакодневним праћењем наших друштвених мрежа, Инстаграма и Фејсбука“, закључено је у саопштењу АМС Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.