Još jedna uspješna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Nevesinju

  • 05.12.2020. 21:00

Tokom novembra u Službi za transfuzijsku medicinu u Nevesinju prikupljeno je 75 doza krvi, a povod za uspješnu akciju bio je Mitrovdan, dan kada borci Srpske obilježavaju krsnu slavu.

Ovo nije prvi put da Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi iz Nevesinja i Opštinska boračka organizacija organizuju mitrovdansku akciju dobrovoljnog darivanja krvi sa svojim prijateljima iz Hercegovine i ostalih djelova Republike Srpske. Akcije se realizuju već dugi niz godina, a prošlogodišnja mitrovdanska akcija dobrovoljnog darivanja krvi bila je najuspješnija akcija, koja je do sada provedena u Nevesinju.

Samo za jedan dan transfuziološku službu tada je posjetilo 90 davalaca, a prikupljene su 83 doze krvi.

Ove godine, zbog epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona, akcija je održana u izmjenjenim uslovima. Poštujući mjere za suzbijanje virusa korona, izdate od Instituta za javno zdravstvo, provedena je na mjesečnom nivou, a osim Nevesinjaca, akciju su podržali dobrovoljni davaoci krvi iz Bileće i Gacka.

Podršku organizatorima tog humanog čina pružili su Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi „Nasljeđe“ iz Nevesinja, udruženja dobrovoljnih davalaca krvi „Gacko“ i „Sveti Simeon Mirotočivi“ iz Gacka, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ iz Višegrada, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „LJubinje“, Crveni krst i Opštinska boračka organizacija iz Bileće, te Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi HET-a iz Trebinja.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.