ФЗО

ИЗИС у функцији у осам здравствених установа, до краја дана могуће још у тридесетак

  • Извор: Агенције
  • 17.01.2024. 16:44

Рад у Интегрисаном здравственом информационом систему (ИЗИС) омогућен је у домовима здравља Челинац, Калиновик, Вишеград, Невесиње, Хан Пијесак, Шамац и Бијељина, те у болници Требиње, а до краја дана планирано је да ИЗИС буде у функцији у још тридесетак здравствених установа које су обавијестиле Фонд здравственог осигурања (ФЗО) Републике Српске да су спровеле потребне безбједносне препоруке, саопштено је из овог фонда.

Међу здравственим установама у којима је планирано да до краја дана ИЗИС буде пуштен у функцију су болнице у Невесињу и Зворнику, те домови здравља у Зворнику, Градишци, Добоју, Кнежеву, Рибнику, Модричи, Новом Граду, Мркоњић Граду и у другим локалним заједницама.

Када је ријеч о домовима здравља, омогућен је рад у свим сегментима ИЗИС-а изузев лабораторије и електронских рецепата који ће бити омогућени кад све апотеке буду спремне за размјену података са ИЗИС-ом. До тада љекари штампају рецепте, наводи се у саопштењу.

Како је и планирано, ради контролисаног опоравка система рад у ИЗИС-у ће се омогућавати сукцесивно у свим установама које за то испуне потребне услове, односно спроведу неопходне безбједносне мјере у складу са смјерницама и препорукама које су им раније достављене.

“Овом приликом молимо и здравствене раднике и пацијенте за разумијевање будући да је очекивано да ће на самом почетку рада систем бити нешто спорији управо због нових мјера безбједности”, додаје се у саопштењу.

Из ФЗО напомињу да су сви медицински и лични подаци грађана у ИЗИС-у сачувани и безбједни, што су потврдили и у здравственим установама које су данас почеле да раде у ИЗИС-у.

ИЗИС је претрпио хакерски напад, због чега му је био онемогућен рад.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм