Агенција за водно подручје ријеке Саве

Издато упозорење: Могуће поплаве у овим дијеловима БиХ

  • Извор: Агенције
  • 21.09.2023. 17:28

Из Агенције за водно подручје ријеке Саве упозорили су на могућност бујичних поплава на сливовима ријека Уне, Сане, Глине, Коране, Босне, Усоре и Тиње.

Како су саопштили из Агенције, прогноза ванредног хидролошког стања односи се на подручја у Унско-санском кантону, Кантону Сарајево, Тузланском и Зеничко-добојском кантону за период од 23. до 25. септембра.

С обзиром на то да су водостаји тренутно, како су указали, у већим водотоцима ниски, да је вегетација још присутна те да је тло незасићено, очекује се њихов умјерен раст.

Оно што се прогнозира при оваквим условима јесу, како су образложили, бујице, односно активирање бујичних водотока на наведеним сливовима.


Научници запањени: Откривен предмет стар скоро пола милиона година

Научници запањени: Откривен предмет стар скоро пола милиона година

У Агенцији су позвали надлежне институције да прате ситуацију на терену, да поступају с овлаштењима те да се примијене мјере заштите људи и материјалних добара.

Напоменули су да службе цивилне заштите требају упозорити становништво, које живи на подручјима уз ријеке које немају заштитне водне објекте, да је опасно прилазити обалама те да их правовремено обавијесте о мјерама самозаштите.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм