Предраг ради три деценије

И радници Калдере на удару америчких санкција

  • Извор: АТВ
  • 25.06.2024. 19:14

Предраг Поповић у Калдери је скоро три деценије. У својој дугогодишњој каријери имао је, прича за АТВ, како лијепих тако и оних тешких ситуација. Једна таква дешава се управо сада због америчких санкција.

Не прође ни дан а да се  Предраг са колегама не запита  шта су Американцима криви људи који само раде свој посао и привређују својој држави. У исто вријеме мијешају се осјећај љутње и забринутости. 

"Забринуто јер је у питању егзистенција, као и сви радници забринути а у исто вријеме смо и љути јер не осјећам никакву кривицу, не осјећамо се уопште кривим, не видимо разлог тих санкција, није нам то јасно. Ово је је бисер у нашој Републици Српској, машинска производња. Ово је бисер творница коју треба сачувати, његовати, помагати а не да је неко кочи и санкционише“, каже шеф машинске производње у Калдери Предраг Поповић.

Да је закоче неће им поћи за руком, увјерава директор Миленко Чичић. Већ 30 година Калдера у области енергетике, веома успјешно, даје значајан допринос домаћој производњи. Да израсту у једну од најбољих и најуспјешнијих компанија требале су године рада и труда а да је преко ноћи неко тек тако сруши немогућа је мисија. 

"За тај успјех задужен је тим стручњака као и тим који чине 183 човјека. Овдје бих на поменем и екстерни допринос наших сарадника то су махом професори са угледних факултета и њихова имена значе у свијету енергетике. Њихов допринос је 654 производа. Када све то саберемо јасно вам је зашто смо шокирани чињеницом уопште да неко покушава да оспори рад Калдере а камо ли да заустави њено пословање и доведе у питање 200 породица које ова компанија храни“, каже директор Калдере Миленко Чичић.

Иако је однедавно на челу Калдере, и сам се нашао на америчкој листи. Сва апсурдност тих санкција види се, каже, управо на томе. Међутим, приоритет се зна - а то је заштити свако радно мјесто и појединца у компанији. На томе се већ увелико ради. 

"Даћемо све од себе да било ко у нашој компанији не буде колатерална штета било каквој неаргументованој оптужби или жртва неког пријеког суда који забрањује да се ради овдје. Желим само да напоменем да овдје раде обични људи  који са својом платом прехрањују и њихове породице“, додаје директор Калдере Миленко Чичић.

Што америчку администрацију очигледно не занима. Упркос томе, оно што треба да знају  јесте да са радом нико неће стати  јер ће домаће компаније наставити да доприносе развоју њихове матице, Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм