Opremanja domova zdravlja

Hemofarm fondacija donirala medicinsku opremu zdravstvenim ustanovama u BiH

  • 24.12.2018. 11:27

Donacijama medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Donjem Vakufu i Šekovićima, Hemofarm fondacija realizovala je projekat pomoći opremanja domova zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u Bosni i Hercegovini. 

U okviru ovog projekta, Hemofarm fondacija donirala je 21.500 evra za nabavku EKG aparata, laboratorijske opreme, defibrilatora, aspiratora, te druge medicinske opreme neophodne za svakodnevni rad ustanovama u četiri izrazito nerazvijene opštine Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ.

"Zahvalni smo Hemofarm fondaciji na pruženoj pomoći. Naša sredstva su prilično oskudna, a nova medicinska oprema nam je potrebna za nesmetan rad. Baš zato nam ova pomoć mnogo znači, jer smo naš dom zdravlja opremili sa najmodernijim EKG aparatima, aspiratorima, inhalatorima, heliolampom i značajnim količinama potrošnog materijala za stomatološku službu", izjavio je povodom donacije dr Snežan Sokić, načelnik Doma zdravlja „Sveti Sava" u Šekovićima. 

Direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević istakla je da su jednake mogućnosti za kvalitetno liječenje, bez obzira na stepen razvijenosti opštine i nivo zdravstvene zaštite, od primarne važnosti: 

„U razgovorima sa zaposlenima u ovim domovima zdravlja shvatili smo koliko je ovaj projekat suštinski pomogao radu medicinskih radnika. Domovi zdravlja su prvo utočište za bolesne i baš zato je važno da u njima dobiju kvalitetnu pomoć i negu. Hemofarm fondacija danas, baš kao i u prethodnih 25 godina, trudi se da bude pravi partner zdravstvenom sistemu i da pokaže iskrenu brigu za zdravlje građana, a ovaj projekat je najbolja potvrda našeg zalaganja“.

Hemofarm fondacija do danas je realizovala više od 2.000 aktivnosti u ukupnoj vrijednosti od 12 miliona evra. Tokom prethodnih 25 godina, Fondacija je podržala brojne zdravstvene ustanove u zemljama u kojima je prisutna kompanija Hemofarm.   

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм