Gnjatić: Sindikat traži smjenu Predraga Damjanovića

  • 20.03.2021. 14:52

Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske traži da bude smijenjen direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović zbog neodgovorne izjave o radu i platama prosvjetnih radnika u vremenu pandemije virusa korona, izjavio je danas predsjednik ovog sindikata Dragan Gnjatić.


"Odbacujemo kao zlonamjernu i paušalnu izjavu Damjanovića o radu i platama prosvjetnih radnika u vremenu pandemije virusa korona, odnosno da nisu zaslužili primanja", rekao je Gnjatić novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa Damjanovićem.

On je istakao da Sindikat traži da se o izjavi Damjanovića oglasi i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Damjanović je naglasio da nikada nije dao izjavu da prosvjetni radnici nisu zaslužili plate u vremenu pandemije virusa korona.

"Izvinjavam se ako sam na bilo koji način uvrijedio prosvjetare, ali je činjenica da nikada nisam govorio o njihovom radu i platama. Nažalost, Sindikat je zaključke o meni donio prije nego što su dozvolili da im se obratim i žao mi je što me nisu shvatili", rekao je Damjanović.

On je naveo da je veoma dobro informisan o radu prosvjetnih radnika i o njihovim problemima. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм