Међународни дан борбе против насиља над женама

Форум жена СПС-а: Ниједна жена више

  • Извор: АТВ
  • 25.11.2023. 16:20

Форум жена Социјалистичке партије Српске обиљежио је данас у Бањалуци и Бијељини Међународни дан борбе против насиља над женама. Чланице СПС-а гласно су поручиле - Ни једна једина жена више.

Међународни дан борбе против насиља над женама обиљежава се сваког 25. новембра од 1999. године у складу са одлуком Уједињених нација.

Чланице Форума жена Социјалистичке партије Српске данас су на Тргу Крајине у Бањалуци дијелиле суграђанима промотивни материјал посвећен борби против насиља над женама, у циљу додатног развијања свијести у друштву. Након тога, у просторијама Главног одбора СПС-а, представница фондације Удружене жене, Амела Томић, одржала је и предавање на тему - Борба против насиља над женама.

У Бијељини су представнице СПС-а, у сарадњи са Активом жена Покрета за Бијељину, такође дијелећи промотивни материјал обиљежиле овај важан дан.

Форум жена СПС-а изразио је задовољство због скорашњег усвајања Нацрта закона о заштити од насиља у породици и насиља према женама, којим се у кривично законодавство Републике Српске уводи појам фемицид, чиме ће најтежи облик насиља над женама бити адекватно кажњен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм