Фонд солидарности

Два милиона КМ за санирање посљедица афричке свињске куге

  • Извор: АТВ
  • 08.11.2023. 12:45

Управни одбор Фонда солидарности Републике Српске донио је одлуку да исплати 2.000.000 КМ корисницима за превазилажење посљедица изазваних аафричком кугом свиња и санирање поремећаја на тржишту те обнову свињског фонда.

Фонда солидарности је на сједници, која је одржана данас у Бањалуци, донио Одлуку о исплати дијела средстава директне подршке корисницима у укупном износу од 2.000.000 КМ за превазилажење посљедица изазваних наведеном заразном болешћу животиња.

„Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког корисника донијети Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. За реализацију ове одлуке задужују се Фонд солидарности Републике Српске, Министарство финансија и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде“, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Претходно је Управни одбор Фонда солидарности Републике Српске усвојио  статут којим се уређује организација, дјелатност, органи, као и друга питања од значаја за рад и пословање Фонда солидарности Републике Српске.

Подсјећају да је Фонд солидарности je правни сљедбеник Фонда солидарности за обнову Републике Српске и Компензационог фонда Републике Српске и преузима њихова права и обавезе. 

„Циљ Фонда солидарности је пружање помоћи на начелима солидарности усљед елементарних непогода, природних, техничко-технолошких и еколошких катастрофа, заразне болести људи и животиња, озбиљних поремећаја на тржишту и свих других непредвиђених догађаја чије наступање, као и посљедице се не могу предвидјети“, наведено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм