Метеоролог РХМЗ

Ђорђевић открива: Какво вријеме нас чека у новогодишњој ноћи

  • Извор: АТВ
  • 22.12.2023. 11:18

Ова новогодишња ноћ ће бити још једна у низу топлијих посљедњих година.

Како је рекла Милица Ђорђевић, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода, гостујући у АТВ јутру, прогнозе за сада говоре да ће новогодишња ноћ опет бити у знаку топлијег времена.

„Али постоје шансе да се ипак нешто промијени, мада је мислим да ће остати овако како јесте. У наредном периоду долази до даљег пораста температуре, кренуће да дува југо, не јак са олујним ударима као у претходном периоду,  али довољно да донесе пораст температуре“, рекла је Ђорђевићева за АТВ. 

Данас ће температуре ићи до 10, 12 степени, сутра понегдје и до 15, а потом знатно топлије вријеме, тако да ће у неким крајевима температура бити од 12, 13, па и до 18 степени, рекла је она.

„Пред саму Нову годину очекујемо благо захлађење, тако да пред Нову годину очекујемо да дневне температуре буду око десетак степени, без изражених падавина. Дакле, до краја године ништа од значајних захлађења и од значајних падавина. И даље ћемо бити под утицајем топлог ваздуха, што и није можда добра вијест. Сњежне падавине ће и ове године, нажалост, изостати“, изјавила је она.

Подсјетила је да је озбиљни сњежни покривач посљедњи пут био 2015. године, када смо имали снијег у свим крајевима. Од тада до данас снијега за Нову годину није било у нижим крајевима.

„Ова нова година неће бити баш топла као претходна, с обзиром да су тада дневне температуре биле око 20 степени, али ће бити један од топлијих са дневном температуром у великом плусу у свим крајевима“, истакла је Ђорђевићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм